Go och Gla Cup...

i Nykvarn startade igår kväll. Matcherna spelas 2 X 20 effeltiv tid, så det är inte riktigt "hela" matcher. Jag hann med att se tre matcher:

Endre - Telge   1-2
En match där Endre (givetvis) hade mer boll men Telge spelade mycket bra försvarsspel och gav inte gotländskorna några ytor framför mål. Telges kontringar var vassa och de hade många bra anfall där de kunde etablera spel i Endres försvarszon. Telge behöver inte alls "skämmas" för segern.

Falun - Huddinge   1-2
En match mellan två elitserielag borde visat upp mer när det gäller fart. Matchen som sådan var ett "sömnpiller" i jämförelse med matchen innan. Det är två lag som jag tror kommer att husera på undre halvan av serien.

Förbundkapten Vaara hade tydligen skrivit ner Huddinge totalt i en artikel på Innebandymagazinets hemsida som nu är bortplockad (?). Jag hann tyvärr inte läsa den men fått den relaterad och ska verkligen en förbundkapten vara så negativ mot sin egen sport?

Djurgården - Nykvarn   8-2
Ett Djurgården från elit ska självklart vara många mål bättre än ett div 2 lag. Jag tycker Nykvarn gjorde en bra match och stod upp bra mot DIF.  Djurgården kom till spel med många backar så det var en hel del tjejer som spelade på ovana platser som forwards. Nykvarn blir mer och mer min favorit till att vinna div 2 Södermanland.

Idag blir det att titta på deras seriekonkurrent "Rockets" mot Telge bl.a. Lördagen kommer alltså att tillbringas i "metropolen" Nykvarn.

Kommentarer
Postat av: Dala

Jan-Erik Vaara kan de kasta på soptippen.... Pinsamt uttalande om ett av de 14 bästa lagen i Sverige. Skämmes...

2010-08-22 @ 08:42:50
Postat av: ...

Huddinge ”Inget i elitserien att göra”



Huddinge räddade kontraktet på målskillnad förra säsongen. Det imponerade inte på förbundskaptenen.

- Huddinge har inget i elitserien att göra, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara till Innebandymagazinet.se inför elitseriepremiären.



Det blev totalt 13 poäng och tolfte plats i elitserien, samma poäng som Karlstad som tvingades till kvalspel. Förra säsongen var ett klart steg bakåt i utvecklingen. Katarina Ekstam gjorde 21 mål och var lagets bästa målskytt.



Det blev bara fyra segrar i elitserien, 6-1 (Skellefteå), 3-1 (Dalen), 5-1 (Lockerud), 3-1 (Karlstad). Intressant spelare att följa denna säsong blir U19-tjejen Nelly Nyberg.



Här är förbundskaptenen Jan-Erik Vaaras tankar om Huddinge:



Om förra säsongen:

- Dom var ruggigt dåliga, framförallt hade de svårt i defensiven. Huddinge har inget i elitserien att göra. Men de har kvalificerat sig för serien och då har de sin plats.



Intressanta spelare:

- Intressant att se vad Karin Borg (målvakt) kan göra för Huddinge.



Vad du förväntar dig av Huddinge?

- Förväntningarna är inte så höga. Det gäller för försvaret att hålla uppe laget så att de inte sjunker ihop och har orken för de kommer befinna sig mycket i försvarszonen. JAg vet inte vad det blir om jag skall vara ärlig.

2010-09-04 @ 16:14:48
Postat av: Rosten

Till ...

Denna artikel finns på hemsidorna nu och är tydligen en omskriven version. Jag har hört att en ännu värre sågning av Huddinge fanns i orginalartikeln som fanns ute under en kort stund och sedan togs bort.

2010-09-05 @ 07:19:16
URL: http://rosten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0