avklarad och det slutade ju på ett bra sätt. Vi får vara mycket nöjda med 2 poäng på "bortais" mot Vänersborg.

Här kommer en liten sammanfattning:
Vi visste från början att det skulle bli en mycket svår premiär för oss. Vänersborg är grymt starka på hemmaplan och förlorar sällan en hemmamatch.
Period 1
Matchen börjar i ett högt tempo och hemmalaget sätter från början en hård press på våra backar. Men vi lyckas spela förbi pressen och kan också ta ledningen med 1-0 efter 2.51. Premiärskytt i årets div 1 spel för oss blev Karolina Holm (nyförvärv från Mjölby) på passning från Emma Rosth. Karro blir alltså premiärskytt i sin första div 1 match och med tanke på att hon är 15 år så kommer vi att få se många mål från hennes klubba i framtiden. Drygt en halvminut senare tilldöms Vänersborg en straff ,men Sofia i målet väntar rutinerat ut straffskytten och vi behåller vår ledning. Boxplay följer som vi klarar galant. Efter 6.38 får vi en ny utvisning som vi även kan döda på ett bra sätt. Ställningen efter första perioden är således 1-0 till oss.
Period 2
Perioden går helt i Vänersborgs favör. Dom är 1:a, 2:a och 3:a på bollarna och vi agerar som nybörjare. Vad har hänt? Vi får vara glada att perioden "bara" slutar 3-0 till hemmalaget. Har vi verkligen åkt så långt bara för att vara åskådare? Den frågan ställer vi till tjejerna i periodpausen. Vi gör en del ändringar i kejorna också.
Period 3
Vi kommer in med en härlig inställning, nu är det kämpa som gäller, och vi får en lyckosam start. Redan efter 38 sekunder kan Rose-marie Nilsson klippa in 2-3 reduceringen på passning från ett annat nyförvärv Johanna "Jojje" Larsson (från Skattkärr). I deras nästa byte är det omvänd ordning på kvitteringen till 3-3. Johanna gör målet på passning från Rosa. Vännersborg som kört med en stenhård press i de två första perioderna börjar få svårt med tempot. Efter 5.26 kommer en utvisning för hemmalaget och vi får ett PP-läge. Vi är bra i PP och redan efter 11 sekunder så smäller det. Hanna Junland kan sätt upp bollen i nättaket efter ett fint pass från Emma Rosth. Nu är vi i ledningen igen och ska försöka ta med oss tre poäng hem. Det lyckas vi med tills det återstår drygt en minut av matchen (18.43). Då lyckas Vänersborg kvittera i spel 6-5 gör de ett tveksamt mål som jag anser skulle blivit bortdömt för ett slag i momentet innan. Men domaren dömer. Full tid och det är oavgjort vilket innebär 5 minuters SD.
Sudden Death
Redan efter 11 sekunder hittar domarna en tvåa på en hemmaspelare (luktade lite kompensation) för 4-4 målet. Som sagt vi är starka i PP och Lisa Eriksson kan avgöra matchen när klockan står på 2.00. I sin specialposition framför mål kan hon "peta" in returen på ett försök från Emma Rosth att göra en "köksvägen".
Sammanfattningsvis får vi vara mycket nöjda med 2 poäng så som matchen gestaltade sig. Vänersborg kommer inte att tappa många poäng på "hemmais" och kommer att tillhöra toppen i serien. Vi då? Det gäller att visa den inställning som vi hade i tredje perioden där vi verkligen kämpade oss in i matchen. Kanske kan "Bergs syndromet" från förra säsongen hålla i sig, då vi inte förlorade många trejeperioder.
Rosor i laget går till Sofia i målet, backarna som kämpar, Emma Rosth alltid farlig med boll och Johanna Larsson som kliver in och är en stor bidragande orsak till att vi vänder i tredje perioden.

Deras tränare David skriver i sin blogg att han var lite besviken på oss..men det är ju bättre med två poäng än ett...jag kontrar med att de var bra så länge de orkade...undrar om han säger samma sak efter matchen i Ljungsbro...kul iaf att bli väl bemött när man kommer dit..trevligt att träffa kollegor..och även att skoja lite....