Här kommer lite från..

vår match mot Nykvarn. Det blev en tung förlust.

Återigen fick vi en ”hedersamförlust

Är det något jag börjar bli trött på så är det hedersamma förluster. Matchen mot Nykvarn var alltså inget undantag.

Första perioden var en jämn historia där båda lagen bytte chanser. Tyvärr kunde vi inte hålla perioden ut. När det var 17 sek kvar kunde Celina Persson, som var duktig i hemmalaget, göra 1-0 på pass från Helena Herrala.

Andra perioden blev en ensidig historia. Nykvarn spelade och vi tittade på! De var både etta och tvåa på bollarna. I den femte matchminuten så hände nästan allt i mål väg. Efter 5.02 kan Celina göra 2-0 ass fick Johanna Ottosson. 19 sekunder senare gör vi 1-2 genom Rosa på pass från Wiman men 13 sekunder senare så kommer 1-3. Emma Dahlström gör det på ett skott från mittplan, mycket folk framför Sofia som är skymd. Ass fick Rebecca Heed Arvidsson. Nykvarn skapar fler chanser men det vi som tillslut kan göra ett mål. Karro Holm kliver in i slottet och sätter bollen i nättaket. Snyggt!

Tredje perioden satsar vi mer framåt och försöker sätta en högre press. Det lyckas vi med ganska bra och skapar mer än vi gjort i de andra två perioderna. Reduceringen kommer när det gått 3.13. Emma R får ett långt utkast från Sofia, kommer fri med målvakten och lyckas få in 3-4 målet. Nykvarn skapar några heta chanser då vi nu ligger på men vi håller bollen borta från målet. De sista 5 minuterna har vi många bollar som studsar hit och dit framför Nykvarns mål utan att vi lyckas få in bollen. Bara under sista minuten har vi tre jättechanser men får inte träff på bollen.

Sammanfattningsvis så är vi nära, mycket nära att få i alla fall oavgjort. Men vi har inte det rätta flytet. Vi gör nog vår bästa match defensivt men vi kan bättre. Backar och forwards hjälper varandra bättre, vi dubblar mer. Vi kunde också ”nolla” deras poängdrottning vilket var en av målsättningarna. Nykvarn är ett bra lag som just nu har ett medgångsflyt så vinsten för dem är det inte så mycket att säga om. Det var en match utan utvisningar men för den skull inte snäll. Det gavs och togs från båda lagen.

Skottstatistik: 48-36 (17-10, 15-11, 16-15)  man får se det som lite kuriosa, men det måste ju vara kul för målvakterna att rädda skott som inte finns.

Bra hos oss idag var många men ett extra plus till  Rosa och Linnéa.