Här kommer ett...

matchreferat från Surtematchen.

Wiman och Lisa på G

Period 1:

Vi har ju en bred trupp i år så många kan kliva in, det gjorde att vi hade bestämt oss för att sätta press på Surte över hela banan från första sekunden. Jag tror bortalaget blev lite överraskade av det. Deras backar tappade bollar i början och 1.54 in i matchen kunde Rosa snappa upp bollen och sätta upp den i nättaket när en av deras backar fumlade. Bra start och vi fortsätter köra hårt men kommer av oss när Emma K får en U2 för ”hands”, tiden var då 8.09. Vi har varit väldigt bra i box-play i år och denna match var inget undantag. Vi fick upp bollen bakom deras mål där Emma R kunde hålla i den. Varje försök från Surtespelarna att ta bollen ifrån henne gav oss ett frislag. Till slut var de så ”heta” att de åkte på en U2 (Malin Pettersson)  för avstånd. Tiden var då 8.52.

Sandra och Rosa

Båda lagen skapade några chanser under de närmaste minuterna men inga riktigt heta. 12.24 in i matchen får vi ytterligare en U2 för ”hands”. Denna gång var det vår ”debutant” Jenni som fick gå och sätta sig på ”botbänken”. Jag tycker U2:an var lite tveksam, bollen träffade väldigt högt upp isf (axeln?). Men som sagt vi är bra på 4 mot 5 spel så inga större möjligheter för Surte denna gång. När sen bortalaget får en U2 (Carolina Björkner) för  ”obstruktion” så får vi chans i 5-4 spel. Tiden var då 16.21. Vi har varit lika bra i PP som box denna säsong och det visar sig då vi efter 17.44 kan göra 2-0. Det är Lisa framför målet som ”petar” in ett pass från Jessica.

Tyvärr tar vi ”periodpaus”

redan efter 19 minuter vilket gör att Surte hinner med att både reducera och kvittera i den sista minuten. Efter 19.03 kan Sofia Gävert göra 1-2 på pass från Jonna Leek och 39 sekunder senare kommer kvitteringen genom Sofie Lindberg på pass från Carolina Björkner. Så istället för en trygg 2-0 ledning i paus står det plötsligt 2-2.

Period 2:

Surte börjar perioden bra och har som taktik att lägga in bollar på mål för att försöka ”kötta” in dem. Det gör att det blir extra jobbigt för våra backar att hålla rent men vi klarar alla attacker. Därför känns det skönt när Wiman kan lirka in 3-2 efter 7.30. Passningen kommer från Lisa. Efter 11.47 kommer även 4-2, det är Rosa som sätter den på pass från Emma K.

Rosa får enn lätt vridning i sitt knä efter sitt 4-2 mål så det är både glädje och bekymmer hos medspelarna.

Surte ger ju förstås inte upp utan skapar en del chanser med sitt ”lägga in på mål” spel. Jenni får sin andra U2:a efter 17.26 för ”upprepade förseelser” men vi klarar den också utan några större problem.

Period 3:

Med Örebromatchen i starkt minne går vi ut i tredje för att fortsätta och spela offensivt och inte backa hem. Det fungerar bra och trots att Surte kan reducera till 3-4 efter 9.48 blir det aldrig någon oro i laget. Målet gör Maria Bardun på pass från Malin Pettersson. Vi går in efter reduceringen och kan 19 sekunder senare sätta 5-3.

Glädje efter 5-3 målet

Jenni får ett pass från Emma R som hon förvaltar väl genom att sätta upp bollen i nättaket. När det gått 13.26 tar Surte sin time-out och vi förbereder oss för en sitta forcering från dem. Men det känns som vi har kontroll över matchen och när de får en U2 för ”upprepade förseelser” efter 18.27 kan vi spela av matchen genom att hålla boll de sista minuterna.

Sammanfattningsvis:

Vi gör en kämpa match där alla går in med full energi. Det är alltså kollektivet som vinner så det blir plus till alla 20 tjejerna i truppen. Vi får denna säsong inget gratis utan måste fighta oss till målen.

Jag återkommer till att kommentera mina tips som inte var helt korrekta denna helg men alla matcher är ju förstås inte spelade i skrivande stund.

Känns ju förstås bra att Telge ångar på i östra!