En lång resa slutade...

med en skön 9-3 seger. Att spela 17.00 en söndag är ganska jobbigt och blir matchen framflyttad till 17.30 känns det tyngre. Nu var det absolut inte Marstrands fel utan det var förseningar sen tidagre på dagen. Men man kanske skulle lägga matcher (i detta fall handboll/volleyboll) med bättre marginaler. Hallen som är ny var helt OK och efter vad jag hört ett lyft mot den gamla.
Här kommer ett referat och några bilder:

Period 1:

Vi börjar matchen lite trögt och Marstrand sätter en hög press på oss. De skapar en hel del chanser men Sofia i målet är med. Men efter 13.05 kan hemmalaget ta ledningen. Ett pass från högerkanten in framför mål styrs in, inte mycket för Sofia att göra på det målet. Efter 16.12 får vi en U2 på Karolina Hägglund för ”otillåten trängning”. Marstrand har svårt att skapa några direkta farligheter då vårt boxplay är mycket bra.

Vi går alltså till vila med 0-1 men det känns inte oroligt på något sätt.

Period 2:

Redan efter 1.19 kommer vår kvittering genom Wiman. Hon får ett pass från ”Klinga” trycker sig in framför mål ”köksvägen” och sätter upp bollen i nättaket. Stark jobbat! Det känns som vi håller på att ta över då det händer, inom loppet av 41 sekunder (3.19 och 4.02) går hemmalaget upp i en 3-1 ledning. Vi är inte riktigt på tå och då smäller det, ändå kändes det inte direkt oroligt varken hos oss ledare eller spelare.  Vi maler på och 2-3 kommer bara 1 minut efter deras mål. Det är Rosa som gör det på pass från ”Jojjo”. Nu tar vi över mer och mer och kvitteringen kommer efter 11.32.

Jag citerar referat från Marstrand:

"3-3 målet, VAD HÄNDE !?  Marstrands forward gjorde ett felbeslut på offensiva planhalvan
och ger bort bollen till planens "lille" GIGANT Emma Rosth som tog bollen, drev upp på
offensivaplanhalvan (ingen Marstrands spelare gick på) sedan skottpassade hon till en fri
omarkerad Hanna Junland framför Marstrandsmålet som styrde in 3-3 bollen."

Efter 15.01 tar vi ledningen för första gången i matchen, det är Jessica som gör mål på pass från ”Klinga”.

Ytterligare ett citat från Marstrand:

"Innan perioden tog slut satte Linköping 3-4 genom ett av de snyggaste frislags varianterna jag någonsin sett."

Innan periodpaus får vi ytterligare en U2, denna gång är det Rosa som får den för ”låsning av klubba”. Men som sagt vi är starka i boxplay och reder ut det hela utan några större svårigheter.

Period 3:

Perioden börjar med att hemmalaget får en U2 då en spelare i laget sätter in en ”perfekt höfttackling” på Karro Holm då hon är på väg att springa sig fri. Om vi är duktiga i boxen så är vi minst lika bra i PP. Det tar 27 sek innan Hanna kan göra 5-3 på pass från ”Klinga”. Hittills har vi gjort mål i samtliga (4 st) PP vi haft i serien. Nu rinner det på Karro Holm kan göra 6-3 på pass från Emma R efter 3.27. 5.31 in i perioden kommer 7-3 av Sandra på pass från Rosa. Vi drabbas av två utvisningar 5.58  Emma K och 9.50 Camilla, båda för ”upprepade förseelser”. Men vi håller tätt och är nära några vassa kontringar. Efter 13.46 tar hemmalaget en ”time-out” och vi räknar med en högre press från deras sida. Vilket var rätt gissat, men samtidigt öppnar de sig bakåt och Sandra kan göra 8-3 på pass från Rosa när klockan står på 16.44. Slutresultatet 9-3 till oss fastställer Hanna på pass från Linnea. Ytterligare en frislagsvariant som går hem.

Sammanfattningsvis en rättvis seger där vi tog över matchen helt och hållet efter 1 och ½ period. Tycker det var en lagseger där många bidrog och det var en härlig stämning i laget matchen igenom.

Övrigt i serien då?

Nykvarn har börjat starkt och tog en väntad seger mot Surte. "Ladan dominerade i denna match också och det är kul för serien och Nykvarn så länge hon orkar pendla mellan Umeå och Nykvarn. Vi får se om hon även följer med på bortamatcherna. Roligt att "gamla" Hölö-tjejer för närvarande har viktiga roller i div 1 lag. "Ladan i Nykvarn, Nadja i Telge och Emma i Linköping.

Surte hade jag väntat mig mer av men det har ju "bara" gått tre omgångar av serien (vissa lag har spelat två).

Pixbo spelat två matcher - fågel eller fisk? De står över nästa omgång också så vad de står får vänta.

Örebro har jag tydligen underskattat, tre segrar och tabell topp. De får väl gälla som seriefavoriter från och med nu.

Köping en vinst och en förlust, det visar sig på lördag hur starka de är då de möter oss. Mer om den matchen senare.

Kumla bättre än vad jag väntat mig, spelar nästa match först den 17/10. Då i ett "stek hett" deby mot Örebro. Den matchen kan ge svar på en del.

Vänersborg en klar besvikelse så här långt. Tippat topplag av mig men har för mig att de startade serien ganska svagt förra säsongen också för att sedan komma starkt.

Marstrand är seriens enda nollpoängare efter tre (två) omgångar. De kommer att ta poäng men hur många? Kommer det att räcka till förnyat kontrakt?

Skattkärr har tre oavgjorde vid full tid plus SD-vinst i två av dem. Nästa match mot Marstrand borta blir väl en värdemätare på laget.

Vi själva då, förutom den mentala kolappsen i en period (0-5 mot Örebro) så ser det väl helt OK ut. Vi kommer mer och mer ju mer tid till att spela ihop laget vi får.

Summering efter 3 matcher.

Det finns inga dåliga motståndare, div 1 västra är i år riktigt bra, klart bättre än ifjol då 2 nykomlingar har sett mycket bättre ut än Linköpings ihopslag som satsar på att vinna serien, det tror jag absolut inte de gör för vi har mött 2 lag som är klart bättre än dem.

För det första håller jag med om att det är en mycket jämn serie och man kan nog förlora 3-4 matcher och ändå vara med i toppstriden.
För det andra är vi inget hopslag utan en klubb som gått in i en ny regi.
För det tredje är det väl ingen mening att gå in i ett seriespel utan att försöka vinna, känns helt främmande för mig att säga t.ex. "vi satsar på att komma fyra i serien".
För det fjärde är det ju skönt att inte behöva ha favoritskapet när vi möter Nykvarn som är klart bättre än oss.

Ikväll är det en träningsmatch mot IBF Linköping där tre nyförvärv ska få chansen att visa framfötterna det ska bli mycket intressant att se. Vilka de är kommer jag meddela så fort alla papper är klara.

Det känns som om jag vann första ronden i "tippa div 2 Östergötland" eller hur "Nille" http://www.nillelana.blogspot.com/