En hedersam förlust - finns det?

Lördagskvällens match mot Köping slutade med en 6-3 förlust. Hedersam? Nej, jag tycker inte det finns sådana, noll poäng är noll poäng. Däremot finns det vissa positiva saker som vi kan ta med från matchen och givetvis lära av de negativa. Spelmässigt var vi klart med i matchen och kanske till och med snäppet bättre. Vi vann skotten med 34-23 och framför allt andra och tredje var spelmässigt (offensivt) bra.

Period 1:

Matchen hinner knappt börja innan Köping får en U2 för otillåten trängning (tid 1.04), vi har hittills gjort mål i våra PP så det kändes som en bra start. Vi hade även pratat om deras förmåga att göra mål i 4 mot 5. När gästerna dessutom får ytterligare en utvisning för samma förseelse (tid 2.20) så väntar nog många på mål. Mål blev det men det är Köpings Frida Lindgren som gör det. Hon får utan att bli attackerad springa runt vårt mål, kliva in i slottet och sätta bollen lågt utan chans för Sofia i målet. Kalldusch!! Efter 6.10 kommer gästernas Sofie Karlsson fri i slottet och kan sätta 2-0, passning från Frida. Spelet så lång i matchen har varit fördel Köping med två träffar i stolpe och ribba. Vi skapar en del chanser men deras målvakt är duktig. Men vi går till paus med 0-2.

Skotten i första är 8-9

Period 2:

Startar som den första med en U2 för gästerna för ”otillåten trängning”. PP igen men vi skapar inte särskilt mycket i det. I en het situation framför Köpings mål tilldöms vi en straff när klockan står på 8.04. Klinga tar på sig ansvaret men tyvärr missar hon. Vi får istället spela PP och då händer det som inte får hända, efter 9.43 får gästerna göra 3-0 och återigen är det Frida som ställer till det för oss passar gör Emma Larsson. En period som vi är bättre i, vi vinner skotten med 10-4 och det är några kvalificerade räddningar av deras målvakt som gör att vi får gå till periodpaus mållösa.

Period 3:

Vi har gått ner på två femmor för att försöka skapa ett bättre tryck. Men  det är Köping som kan göra 4-0 på deras första riktiga anfall i perioden, tiden är 3.22 och Frida gör sitt tredje mål för dagen. Assisten kommer från Sofie Karlsson. Men vi ger inte upp och efter 6.35 kan Wiman göra 1-4 på pass från Klinga, det är en boll som ”sakta glider in i måååål”. Direkt på tekningen snor Emma R åt sig bollen kliver in i slottet och sätter 2-4, det gick bara fyra sekunder mellan målen. Köping tyckte (jag såg inte situationen) att domaren stått i vägen för en av deras spelare. Kanske kände de sig lite skyldiga för det kom en underlig U2 på oss bara 9 sekunder senare. På frislaget som Köping fick kunde de göra 2-5 genom Linn Ekermalm pass från Frida. Vi kämpar på och efter 12.34 kan Karro Holm göra 5-3 på ett smörpass från Emma R, snyggt. Vi får en ny chans i PP efter 15.09 då gästerna drabbas av en U2 för ”hårt spel”. Här får vi ett jätteläge, öppet mål men tyvärr missar vi. Det kändes lite som att vår chans att komma närmare försvann med den missen. Istället är det Köping som kan fastställa slutresultatet till 3-6 genom mål av Hanna Lindgren på pass från Linda Danielsson tiden var då 17.40.

Bra att domarna tar U2:or för sargtryckarna, även om jag sett värre än de som var i den här matchen som inte lett till utvisningar. Men samtidigt är det synd att man släpper alla slag som verkligen är de spelförstörande momenten i matchen. Detta drabbade givetvis båda lagen.

Jag återkommer med mer reflektioner senare och lite annat som jag utlovat.