Att slå Kumla på...

på deras hammaplan är inte lätt. Därför känns gårdagens seger med 4-3 extra skön. Vi visste på förhand att det skulle bli en tight match och det stämde verkligen. Båda lagen gjorde sitt yttersta för vinst och matchen var så jämn som siffrorna visar.

Period 1:

Det rakt igenom en väldigt jämn period där båda lagen skapade farligheter,  bra målvakts och försvarsspel gjorde att det skulle dröja ända till 17,37 innan första målet kom. Det var lyckligtvis vi som kunde ta ledningen. Anna passade Lisa som sköt, bollen måste ha träffat en klubba för den fick en väldigt konstig bana, den gick över målvakten och ”ramlade” ner i bortre krysset. Men alla mål räknas. Klart det kändes skönt att gå till periodpaus med en ledning, men det som kändes bättre var att vi i denna period presterat ett spel som vi inte haft i de tidigare matcherna. Mera kombinationer och ett mycket bättre lagarbete i femmorna.

Period 2:

Spelet är fortfarande mycket jämnt. Efter 4,42 drabbas vi av en U2 för ”hårt spel”, det är Hanna som får gå och vila i (förhoppningsvis) två minuter. Vi är starka i boxplay och reder ut denna tvåa också, men 5 sekunder efter vi blivit fullt manskap kan Linnea Lund (duktig back i Kumla) kvittera. Assisten får Anette Lundin.

Spelet fortsätter att ”bölja” fram och tillbaka med lite mersmak för oss. Så när Kumla kan ta ledningen efter11 minuter (11,00) så känns det inte helt rättvist.  Malin Sydner lägger in bollen på mål där Emma K och Kumlas Marie Pettersson har en intensiv närkamp. Båda spelarna och bollen hamnar i mål och domaren bedömer att bollen är i målet innan spelarna. Surt. Men dagens Linköping stressar inte upp sig utan maler på. Vi får en gyllene chans till kvittering efter 13,32 då hemmalagets Malin Persson får en U2 för ”fasthållning”. Vi sätter press på Kumla men är lite för ivriga att komma till avslut så de riktigt heta chanserna skapar vi inte. Kvitteringen kommer istället när klockan står på 16,17. Lina skjuter från distans ett skott som målvakten inte kan hålla och Rosa är framme och petar in returen.

Vi går till pausvila och är fortfarande väldigt nöjda med spelet vi presterar.

Period 3:

Vi fortsätter med vårt fina spel och redan efter 1,54 kommer vårt ledningsmål. Det är Wiman som bågar in från sarghörnet och får på ett stenhårt skott i bortre krysset utan chans för deras målvakt. Snyggt. Tyvärr kommer det en ganska snabb kvittering, Anette Lundin lägger en långboll från eget försvar som på något sätt studsar igenom hela vårt försvar till en helt fri Malin Sydner som ensam med Sofia inte gör något misstag. Tiden är då 4,28. Men som sagt idag spelar vi bra och då brukar man även förtjäna lite tur. Under avdelningen annorlunda mål kan man sortera in vårt 4-3 mål. Rosa passar Sandra som skjuter och bollen får återigen en underlig bana som går över målvakten och hamnar i mål. Mycket likt vårt 1-0 mål. Efter 14,58 ”snackar” Wiman till sig en U2 för ”protest mot domslut” vilket ska läsas som ”protest mot ett uteblivit domslut”. Men vi är ju starka i box så det reder upp sig utan några större farligheter från Kumla. Kumla tar ut målvakten i slutet men vi spelar tight och försvarar oss bra.

Sammanfattningsvis:

En i stort rättvis seger där jag tycker vi var lite bättre. Spelet vi hade lovar gott inför framtiden. Vi kan gå på 3 femmor hela matchen vilket visar vilken bredd vi har i laget, då vi också har lika bra spelare på sidan om.