då vi tar vår tredje raka seger i matchen mot Pixbo. Här kommer ett referat:

Tredje raka segern.

I årets div 1 västra finns det inga lätta matcher. Pixbo ligger i botten på tabellen men vi visste att det för den skull inte bara var att hämta hem tre poäng.

Period 1
Vi fick en smakstart då Hanna redan efter 54 sekunder kunde trycka in 1-0, assisterade gjorde Wiman. Efter målet skapade vi tryck för ytterligare ett mål men det blev istället Pixbo som gjorde det. 4.13 in i matchen kunde Ellinor Ebsworth ”promenera” in i slottet och skjuta ett välplacerat skott som Sofia inte kunde göra något åt. Pixbo hade då skapat en del chanser genom sitt rörliga anfallsspel.

Men Wiman, som var vår bästa spelare i matchen, kunde ge oss en ny ledning då hon efter prick sex minuter prickskött in 2-1. Hanna var den som stod för passningen. Ett scenario som hänt tidigare hände nu igen, det att vi direkt efter ett mål släpper in ett. Fjorton sekunder efter vårt mål får Victoria Wallenstam fritt fram i slottet och kan skjuta in kvitteringen till 2-2 assisterad av Thérése Larsson. Vi var väldigt passiva i det läget och Pixbos ”andra våg” ställde till problem för oss. Pixbo tog över matchen i andra delen av perioden och kunde helt logiskt ta ledningen efter 13.12. Thérése Larsson gjorde målet på passning från Alicia Fylke.

Period 2.
Andra perioden började som den första slutade, med ett spelövertag för gästerna. De var lite hetare, lite snabbare och spelade lite bättre. Vi hade gjort en förändring inför andra perioden men det kändes som vi var tvungna att göra mer. Efter halva perioden går vi ner på två femmor och gör även en korrigering i backparen. Detta för att få upp tempot i vårt spel och det blev bättre. Sofia gör ett långt utkast till Karro Holm som kan trycka sig förbi sin back och med ett hårt skott i nättaket göra 3-3. Snyggt! Tiden var då 11.25.  Men vårt problem att hålla tätt efter ett eget mål visar sig återigen då Alicia Fylke på passning från Rebecca Skogsén kan ge gästerna ledningen bara 46 sekunder senare. Vi har efter ändringarna i laget i alla fall lyft upp spelet och kvitteringschansen kommer 18.26 in i perioden då Pixbos för dagen bästa spelare Thérése Larsson viftar med sin klubba och träffar Camilla i huvudet. Men vi är lite för ivriga i PP och går på tidiga avslut istället för att bolla runt till vi får ett klart läge och vi får gå till periodpaus med underläge 3-4.

Period 3.
Vi kör nu på två femmor och det visar sig vara helt rätt. Vi har mer av spelet och försvarar oss bättre mot deras rörliga anfallsspel. Wiman kan på pass från Hanna kvittera till 4-4 efter 6.46 och nu är vi riktigt med i matchen. Efter 7.20 får bortalagets Ellinor Ebsworth en U2 för felaktigt avstånd. Det är en frislagsvariant som går hem. Vi har ju under serien varit ”heta” i PP och då vi denna gång vårdar bollen bättre och väntar på rätt tillfälle så kommer ledningsmålet. 1 sekund innan gästerna är fullt manskap så kan Wiman göra sitt tredje mål för dagen då hon framför mål kan ”kötta” in 5-4 målet. Passningen kommer från Jessica. Gästerna går hårt för en kvittering och vi tar en time-out 14.32 in i matchen. Vi säger åt tjejerna att inte jaga spelare utan att istället se till att vara på rätt plats i försvaret. Pixbo tar sin time-out efter 17.54 och vi räknar med att det kommer spela utan målvakt. Så blir det också men vid ett byte där de försöker få in målvakten igen så drabbas de av en U2 för felaktigt byte som Rebecca Skogsén får sitta av. Tiden är då 19.10. Vi spelar av sista minuten utan att gå för fler mål trots att de tar ut målvakten igen.

Sammanfattningsvis en skön seger som verkligen satt hårt åt. Vi kommer inte upp i den nivå som jag vet finns i laget så det känns bra att vi kunde vinna. Pixbo är mycket bättre än vad tabelläget visar så jag tror att de kommer att klättra i tabellen. Plus idag till Sofia, backparet Linnea och Emelie R samt kedjan Wiman-Hanna-Jojjo