Efter tre raka ....

vinster är vi nere på jorden igen. Här kommer ett referat från matchen:

Första perioden:
Det verkade som vi fortfarande satt på bussen mentalt och inställningsmässigt. Perioden dominerades totalt av hemmalaget och det var Sofia i målet (samt kanske någon där uppe) som räddade oss. Det var Fias många ”svettiga” räddningar samt en viss oförmåga från Skattkärr att sätta pricken över i:et som gjorde att det bara stod 1-0 till hemmalaget efter första perioden. Målet prickade Maria Frykenljung in efter 11.19

Andra perioden:
Vi gjorde en del spelmässiga ändringar till andra perioden. Vi avvaktade mer vid bollförlust och försökte istället skära av uppspelen från backarna.  De fungerade bra och vi kunde vinna många bollar som slogs upp till våra backar. Efter 2.23 får Emma K en U2 för ”otillåtet slag” men vi är ju starka i box-play så den reder vi ut utan större svårigheter. Det är vi som skapar de hetaste chanserna under utvisningen. Vi är nu med i matchen på ett helt annat sätt trots detta så är det Skattkärr som utökar sin ledning till 2-0 efter 8.52. Ett snyggt mål där Johanna Karlsson hittar Mikaela Målström med en diagonalpassning genom vårt slott. Hon sätter bollen i nättaket utan chans för Fia. Men vi maler på med vårt spel och mitt i perioden kommer vår lyckominut. Efter 9.49 kan Jojjo vända runt i slottet och sätta reduceringen till 1-2. Karro Hägglund kan 42 sekunder senare kvittera efter en situation där man trodde målvakten hade bollen men Karro ”hittade” den och kunde peta in målet.

Tredje perioden:
I periodpausen kändes det bra i laget, vi var absolut med i matchen igen. Så vi går ut till tredje med stora förhoppningar om en vinst. Kanske var vi lite för nöjda med vår andra period för Skattkärr tog genast ner oss på jorden igen. Två snabba mål i starten gjorde att vi återigen var tvungna att jaga ett tvåmålsunderläge. Målen gjorde Ida Nordqvist efter 1.23 och Sofie Lindell efter 2.32. Matchen är spelmässigt jämn men det är hemmalaget som skapar de klaraste målchanserna och Fia i målet får göra några ”räddningar som inte finns”. Vi får en gyllene chans att komma närmare i målprotokollet när Skattkärr får en U2 för ”felaktigt avstånd”. Utvisningen drabbar Ida Nordqvist och tiden är då 15.21. Vi skapar en del skottlägen men träffar tyvärr inte målet. När det är en och en halv minut kvar av matchen  (18.29) så drabbas lagen av en dubbelutvisning. Hemmalagets Sofie Lindell och Karro Hägglund hos oss åker båda ut för ”otillåten trängning”.  Vi tar ut målvakten för att spela 5 mot 4 och lyckas genom Jenni Nyman göra 3-4 tiden var då 19.13. Passningen kom från Emelie Rosén. Vi försöker också på en kvittering då dubbelutvisningen gör att vi fortfarande har 5 mot 4 spel. Tyvärr kommer vi inte närmare då Skattkärr rutinerat kan hålla bollen i spel i vår zon.

Sammanfattningsvis:
Vi kunde med lite tur i slutet fått till ett oavgjort resultat med en i så fall oviss SD, men det hade varit orättvist. Skattkärr var för dagen ett bättre innebandylag än oss och hade mycket väl kunnat stängt matchen redan i första perioden. Det var många av oss som inte var i närheten av normal nivå och för att vinna så måste man vara bättre än normalt i denna jämna serie.

Den enda som höjde sig över mängden var Sofia som visade att hon en klassmålvakt.

Man har ju diskuterat bra och dåliga emottaganden av bortalagen på matcherna och Skattkärr får fem stjärnor av fem. En trevlig pratstund med kaffe och bulle innan match med ledare och domare. Att man sen fick fylla i line-up på kollegieblockspapper och att det saknades direktiv om hur och när man skulle vara och inte vara på plan kändes bara helt OK. Det är för många som lägger ner mer energi på det än ett trevligt och vänligt bemötande. Bra jobbat Skattkärr!!

Idag bär det av till Nykvarn för att se deras match mot Kumla. Efter dagens match så har ju halva serien avverkats för de flesta lagen och jag tänkte då komma med en sammanfattning om vad som varit i serien och vad jag tror komma skall.