Det blev 2-1 till...

Solfjäderstaden. Visst syntes det att det var två månader sedan vi körde med klubba och boll. Visst syntes det att vi är inne i försäsongsträningen. Visst syntes det att vi inte spelat ihop förrut (vi var tvungna att dra en presentation innan matchen). Visst syntes det att vi kommer att bli vassa till seriestart. Visst syntes det att Solfjäderstaden var bättre än oss idag.

Vi körde enligt föjande:
Sofia i målet, fem backar som "snurrade" Anna B, Jessika I, Emma K, Sandra S och "lånet" från RIG Lina E.
Tre kedjor, Karro Hä - Klinga - Emma R, Karro Ho - Susanne G - Wiman och Rosa N - Hanna J - Lisa E

Jag hade först tänkt laborera lite med kedjeformationerna men beslöt tillslut att låta de vara intakta hela matchen.  Tyckte det såg hyfsat ut, ibland t.o.m bra men jag vet att det blir ännu bättre. Vi har ju inte pratat spelsystem, positioner m. m utan det var i princip "fritt valt arbete" idag.  Lisa stod rätt och gjorde målet och vi skapade en hel del chanser till utan att lyckas få in den.

Backarna fick ju en ganska otacksam uppgift då det var en ny back-kompis i varje byte. Men jag tyckte det såg bra ut i stort sett hela matchen oavsett vilka som var inne. Då fyra backar inte kom till spel idag av olika anledningar så ser det bra ut inför fortsättningen. 

I mål gör Fia en stabil insats (som vanligt). 

Solfjäderstaden ser stabila ut (tror de kört lite med klubba och boll) och kommer att vara (iaf min) storfavorit till seriesegern i div 2.  Matchen vann de rättvist och hade en hel del vassa chanser förutom de två målen de gjorde. Deras 2-2-1 är lurigt då de är duktiga på att hjälpa "ettan" men visst finns det lösningar även på detta. Men idag la vi inte ner någon energi på taktiken utan körde ett bra träningspass med mycket spring och det tackar vi Solfjäderstaden för att vi fick.

Jag kan väl tillägga att visst har de några tjejer som inte skulle "harva" i tvåan ;o).

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad menas med "harva" ;D haha

2009-06-16 @ 00:50:08
Postat av: Rosten

Det är när man spelar i en serie där många matcher blir "en dag på jobbet" matcher, d.v.s man utnyttjar inte sin kapacitet till fullo utan kör på c:a 70% vilket är tillräckligt för att vinna. Risken är då att man blir en 70%:are, man "lär" alltså kroppen att bara utnyttja 70% i matcherna vilket gör att i viktiga och täta matcher har man inte förmågan att komma upp i 100%. Detta är inte särskilt utvecklande för spelaren utan risken är stor att man stagnerar (minskar i sin utvecklingstakt).

2009-06-16 @ 13:13:17
URL: http://rosten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0