Tänker man kortsiktigt...

eller långsiktigt i Södermanland?

Just nu förs det en debatt i gästboken på Södermanlands hemsida. Frågan är ska man värva "hej vilt" eller låta tjejerna stanna i hemmaklubben så man får en jämnare och bredare div 2 serie.  

Senaste övergångarna är att systrarna Thorén, Ulrika och Annika samt Malin Gadd lämnar Onyx för spel i seriekonkurrenten Nykvarn. De kommer givetvis att tagga till truppen ytterligare så att konkurrens skapas i laguttagningarna. Tjerna byter iaf inte "ner sig" utan går tll ett lag i samma division.

Tankarna med Nykvarns "systerförening" Turinge Miners som också värvat spelare till sitt lag är tydligen att försöka vinna U-16 SM.

Vad jag är tveksam till är att man kanske sätter klubben framför tjejernas utveckling. Enligt vad jag hört så lockar man alltså med spel i div 3 (20 matcher), att få resa på cuper (7 st), deltaga i SM (kan bli tre helger) samt träningar (3 ggr/v). Därtill kommar att många av tjejerna kommer att spela i Sörmlandslaget vilket innebär många (allför många?) sammankomster under året. Ska man dessutom börja på gymnasiet (kanske en linje med innebandyinriktning) med allt det innebär så känns det som ett tufft program.

Återhämtning-vila är något som både tränare och föräldrar glömmer i sin iver att utveckla tjejerna och klubben. För man kan inte begära att en tjej på 15-16 år som älskar att spela innebandy ska ha den självinsikten.

Jag hörde förövrigt att Rikard Gårdman hoppar av som sportchef för Nykvarns damer för att istället träna klubbens mycket duktiga P-94 lag.

Div 1 klubben Vänersborg har tydligen ett riktigt bra nyförvärv på gång, en tjej som en del elitserieklubbar också jagat.

KFUM Norrköpings duktiga målvakt Linnéa Edstrand funderar enligt rykten på att prova div 1 spel för Linköping IBK.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0