Sten Sture får...

tydligen en kanonförstärkning. Ina Rhöös lämnar Umeå och IKSU för Uppsala där hon fått jobb. Sannolikheten är förstås 100% att hon ansluter till syster Elins lag. Elin har ju signat för ytterligare spel i Sten Sture och hon valde alltså bort elitserien och Täby IS där hon varit och provtränat.

Täby har i dagarna fått klart med Kajsa Åkerman som fortsätter i klubben.

Djurgården gjorde igår kväll klart med en mycket bra spelare som jag hoppas kommer att få en "nytändning" i och med övergången dit. Egentligen vill man vara först med nyheten men jag har lovat att vänta tills Djurgården gör det hela officiellt.

Själv var jag nere i Linköping igår, skjutsade ner dottern för att hon skulle få träffa nya tränaren. Såg i vimlet av spelare två tjejer från Solfjäderstaden och en från Onyx. Vet inte om det är övergångar på G, men varför skulle de annars vara där? Jag hörde återigen ryktet att målvakten Linnéa Edstrand från KFUM Norrköping är aktuell för Linköping.

Gästboken på Södermanlands hemsida har haft en debatt om övergångar mellan div 2 klubbarna. Om det är bra eller dåligt att samla talangerna vet jag inte. En risk kan vara att Nyken och Rockets får så starka trupper att de kör på 70% i serien utan när de möter varandra (två matcher) förstås. Det var Telges dilemma för några år sedan, när man sen kom till kvalet och skulle ge 100 så var det svårt när man var van att vinna på "halvfart". I skottgluggen hamnade också Telge lite oförtjänt tycker jag då aktiv värvning av spelare till div 2 laget inte skett. Givetvis är spelare som vill utvecklas välkomna till laget och någon "utifrån" lär det väl bli.

Kommentarer
Postat av: Anna Rhöös

Ja, grattis Sten Sture som får båda systrarna! Jag som alltid tyckt att de skulle komma till Linköping och spela med mig istället :)

2010-06-18 @ 15:42:51
URL: http://blogg.rhoos.se
Postat av: Fd damtränare i mindre sörmlandsklubb

Bra blogg Göte !!

Detta med värvningar är en oerhört komplex fråga. En bra bredd skapar en bra topp och vice versa. Men om man"plockar" spelarna i ett tidigt skede från de mindre klubbarna så kan det bli svårare att få de andra spelarna att utvecklas bra. Och dessutom blir ledarrekrytering svårare om ledarna känner att man inte får någon kontinuitet i laget utan får börja om år efter år. Det skulle vara lättare att stötta och vara positiv mot de bästa lagen om man kände att spelare kom tillbaka till moderföreningen efter satsning så det blev ett bra kretslopp. Så är det mer på herrsidan, men vi vet ju att tjejer slutar tidigare. Om man fick bort u och farmarlag så skulle kanske klassen bli bättre på fler lag ?

Lycka till med nya uppdraget och hoppas att Telges satsning bär ända fram.

2010-06-18 @ 15:48:44
Postat av: Peter

Nyken gick på "70%" och direkt upp 2008... ;-) Tur med motståndet kan man tycka visserligen!

2010-06-18 @ 16:07:17
URL: http://www.nykvarnsif.se/?p=4153#more-4153

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0