90 mil i bilen för...

att vara med på två innebandymatcher. Nu var det förstås inte vilka matcher som helst utan "våran" match mot Fröjered i Tidaholm och Jönköpings match mot Vänersborg i Trollhättan.

Första anhalt var alltså Tidaholm. Innan match blev det kaffe och bulle och lite snack med David om "ditt och datt" fast det var givetvis innebandy som avhandlades. Trevligt!

Vår match mot Fröjered var väl inte direkt någon höjdarmatch men det blev en seger tillslut. Det var en lite sargad trupp, där vi hade 8 spelare borta p.g.a sjukdomar, skador, jobb m.m. vi tar förstås inga risker heller innan kvalet. Men det är ju alltid så att man ställer upp med det bästa laget. Så det var kul att vi kunde "plocka upp" spelare från vår D2/D3 trupp. Kul att se debutanterna från vårt D2 lag göra bra ifrån sig. Malin Jäderholm (som gjorde första målet) och Nicole Alm (född 96) visade att det finns potential i vår D2/D3 trupp. Med i truppen var också Jessica Hellsén, men det är förstås inte någon debutant utan en återvändare efter ett "utlandsäventyr".


Nicole i matchen mot Fröjered. (fotot har Lucas Öijvall tagit)

Ref av matchen  överlåter jag till Per och David.

Vad som kan sägas är att jag tycker vi har en väldigt bred och jämn trupp där vilken lina som helst kan kliva in och avgöra i kvalet. Givetvis måste vi (alla) vara på topp för att det ska gå bra men det är solklart att förutsättningarna finns. I Fröjered så finns det också potential och de kan bli väldigt bra när lite mer rutin finns i laget. Det finns även spets i laget och någon spelare kan nog få ett och annat telefonsamtal. =)

Sen var det dax för avfärd mot Trollhättan (Vänersborg). Jag fick resesällskap av Per Tjusberg


som egentligen var den som skulle scouta Jönköping. GPS äger jag inte men hade förstås tagit ut en färdbeskrivning (hitta.se). Det började bra: sväng västerut, inte lätt i ett helmulet Tidaholm att veta vad som var väster. Skyltar med Trollhättan, Vänersborg? Näe, Mullsjö, Falköping var vad som erbjöds. Men en gammal man har läst geografi på "det gamla sättet" så det löste sig.

Viktig match för Vänersborg som hade kniven på strupen och verkligen behövde poäng för att hålla sig kvar i ettan. Samtidigt vill förstås Jönköping ha kvar nollan i förlustkolumnen. Matchen dominerades av en spelare, Sara Anteryd, som stod bakom 6 av JIK:s 8 mål och då Vänersborg bara gjorde fem så var matchen förlorad. Så det blev Vänersborg som fick ta det "förhatliga" klivet ner i tvåan, då både Älvstranden och Södra Dal vann sina matcher. Att Älvstranden skulle rå på Ingelstad/Växjö var väl inte helt oväntat men det stod 3-3 en bit in i tredje perioden. Så vek ner sig gjorde iaf inte Växjötjejerna. Det gjorde däremot Pixbo med besked, förlust med hela 10-1 mot Södra Dal och det känns inte helt rätt. Man borde kunnat bjudit på bättre motstånd då matchen var av betydelse för andra lag i serien. Matchen innan förlorades med 9-1 mot Östra och det är förstås inte heller något "normalresultat" i den serien. Svagt av Pixbo tycker jag.

En annan åskådare i Trollhättan frågade mig,  när jag står i korvkön, är det du som är Göte? Han kände igen mig från bloggen (kul tycker jag) som han brukade läsa. När jag svarade ja, så kom frågorna hur hinner du med? Är du gift?

Är kanske lyckligt lottad men har en fru (Liisa) som är intresserad av innebandy, en dotter (Emma) som spelar div 1 innebandy i Linköping, en dotter (Johanna) som är kassör i Telge och hennes sambo (Daniel) som tränar D2/D3 lagen. Så ingen tycker det är särskilt konstigt att tillbringa lördagar och söndagar i Sveriges inomhushallar.

Nu var det förstås inte matchen mot JIK som Vänersborg skulle vunnit för att klara sig kvar i ettan utan det var nog de två förlusterna mot Ingelstad som var den stora orsaken.

Nu har jag iaf sett båda våra kvalmotståndare från div 1 och vad jag tycker om dem kommer senare i veckan.

Kvalet till div 1 då? Vilket lag som Södertälje, det blev 3-3 imatchen mot Nykvarn, får möta är fortfarande ovisst. Striden står mellan Duvbo, Älvsjö och Åkersberga. Åkersberga möter Duvbo i sista matchen och måste vinna för att komma tvåa. Men då måste Älvsjö som möter redan klars seriesegraren Tyresö/Trollbäcken förlora sin match. Vinner Duvbo så blir de tvåa. Ja, ja hur det går vet vi på lördag eftermiddag. Jag tror att "Rockets" i år har en jättechans att ta klivet upp i ettan.

Dramatik värre var det i Smålandsserien i sista omgången om vilket lag som skulle vinna respektive komma tvåa och få möta "Östergötlands stolthet" Solfjäderstaden. Förutsättningarna var att Hovshaga ledde serien med 1 poäng före Färjestaden. Båda lagen hade svåra matcher där de mötte lagen som låg trea och fyra. Färjestaden vann sin match match mot fyran Ljungby med 2-1. Hovshaga hade en svår bortamatch mot Westervik där resultatet blev att Hovshaga vann i SD med 3-2 inför hela 375 åskådare. Tre poäng till Färjestaden och två till Hovshaga betydde att lagen hamnade på samma poäng och att Färjestaden vann serien på bättre målskillnad.

Det blir alltså Hovshaga som Solfjäderstaden får möta i kvalet. Tur var det väl att Ted hann med och se dem också.






Kommentarer
Postat av: Tobbe Henriksson

Ett stort GRATTis till NIU-platsen ! Det är ni väl värda.

2011-03-17 @ 15:58:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0