Då har vi kommit till.....

vilka lag som blir etta och tvåa i västra gruppen.

Köping kommer tror jag att hamna högt upp i serien i år. Men det räcker "bara" till en andraplats. Köping överaskade nog många lag förra säsongen med sitt fartfyllda spel, där en hel del går på halvchans. Skottvilliga och snabba tjejer. De har en topptrio med systrarna Frida och Hanna Lindgren samt som jag ser det en av seriens bästa centrar i Linn Ekermalm.

Linköping blir väl inte helt otippat seriesegrare. Stommen kommer från Bergs som trots miserabla förberedelser klarade sig kvar förra säsongen. Truppen är i år mycket bredare, vi har fått nyförvärv som kommer att tillföra laget mycket. En bra blandning på rutin och ungdomlig entusiasm. Nu gäller det bara att hitta rätt i femmorna men vi har en hel del träningsmatcher så det ska nog inte bli ett stort problem. Vi har också några vassa spelare på gång in i truppen som kan höja nivån ytterligare. Enda missräkningen så här långt är Susanne G:s time-out/eventuella klubbyte.

Jag kommer senare att kommentera försvar - anfall i klubben. Men kan redan nu säga att nivån har höjts mycket på båda.

Nu har vi kommit till....

ettan och tvåan i respektive serie.
I östra kommer:

Telge tvåa, de har fått många bra nyförvärv i år. Nadja Nielikäinen, Isabell Anderson och Helena Bergnest (från elitlaget Huddinge) och systrarna Malin och Jessica Helsén (Vendelsö). Telge hade ju redan förra säsongen ett bra lag som då var förstärkt med 8-9 nya spelare. Det har ju förstås gjort att på två år har man skolat in 13 nya spelare i laget vilket kan ha sina nackdelar. Laget hade förra säsongen en svaghet som jag antar Peter och Matte har fått ordning på inför denna säsong och då kan de förstås vara med och slåss om seriesegern.

Sala Silverstaden tar första platsen. Sala var med och kriga om seriesegern redan förra säsongen och då de lag som var före (Sten Sture och Uppsala) i år placerats i norra serien så underlättar det förstås. Man har fått två vassa nyförvärv från Rönnby i Maiju Merikanto och Angela Wigell dessa tillsammans med Helena Lundqvist (som kommer tillbaka från mammaledighet i okt/nov) kommer att avgöra till Salas fördel.

I morgon så kommer ettan och tvåan i västra.


Nu så har det....

äntligen blivit lite fart på www.linkopinginnebandy.se/dam1  lite info har alltså kommit in. Vi kan också börja publicera nyheter. Kul..kul

Nu har vi kommit till....

de lag jag tror kommer på tredje plats i serierna.

I östra blir det:
Västerås som istort fått behålla laget från förra säsongen. Ett lag med elitserierutin alltså, men hur kommer det att bli med motivationen?  Jag tror att alla lag de möter kommer att vara jättemotiverade och känna att pressen ligger på Västerås. Att match efter match få ställa upp med "klart vi ska vinna över..." tar på psyket i längden, får de sen några motgångar så......men en tredjeplats blir det.

i västra blir det:
Vänersborg som likt Västerås behåller truppen som kom två förra säsongen. Har inte sett att de fått några nyförvärv som ska höja laget. Att jag tror 3:a i år och inte två beror mest på att jag tror två andra lag lommer att bli bättre än förra säsongen.

De som tror jag bara...

håller på med innebandy har fel! Jag är också hantlangare åt Liisa när hon renoverar. Så här blev det i Småland nu under semestern.


Före




Efter.....
                                                 
        ganska snyggt eller hur?

På 4:e plats i serierna.....

tror jag följande hamnar.
I östra:
Hammarby som har en bra trupp med många lovande unga tjejer. Problemet under förra säsongen med samarbetetet mellan  A-lag - juniorlag är förhoppningsvis avklarat. Jag tror att Malin Adréasson kommer att få sitt stora genombrott denna säsong.

I västra:
Pixbo ungdom har som Hammarby många lovande unga tjejer. 10-12 av dom var med på DJ17-SM för distriktslag. Har en väldigt duktig spelare i Jorunn Göransson om hon inte kliver upp i elitlaget förstås. Detta räcker till att hamna fyra med möjligheter att komma högre upp

Ett ord på vägen....

"Den vise talar om vad han ser - dåren vad han hört"

Nu har vi kommit till....

5:e plats och i östra blir det:
Hagunda som hamnar där.  Som nykomling i ettan lever man mycket på inspiration. Fem nyförvärv med hyfsad status har tillkommit. Men det gäller att samla poäng i början för mot slutet blir det kärvare trots en stor trupp. Jag antar att de har ett samarbetslag annars kan det bli svårt för de tjejer som inte får så mycket speltid att hålla gaisten uppe.

I västra:
Örebro har värvat bra både på tränar och spelarfronten. Peter kommer att ge laget rutin och erfarenhet. Poängmaskinen Sofia Atterfors är en klar förstärkning och de har även knytit en U-19 världdsmästare till sig. Trots detta så tror jag att det inte räcker längre än till plats 5.

Spelschema.....

i kalenderna på vår "gamla" hemsida www.laget.se/BERGSIKDAM/ finns nu spelschemat för Go och Gla cup den 15:e augusti. Som ni ser blir det tidig avfärd för er som inte bor i Södertälje.....

Bra lag som kommer....

till Go och Gla cup i Nykvarn. Vi har lottats in tillsammans med Huddinge IK (elit), Telge SIBK (div 1 östra), Hässelby (div 1 östra). Vår grupp spelas i Lillhagaskolan där alla möter alla och sen blir det placeringsmatcher.

I den andra gruppen spelar Balrog (elit), Nykvarn (div 1 västra), Vendelsö (div 1 östra) och Telge 2 (div 2 Södermanland). Den gruppen spelas i Björkestahallen.

Det blir alltså bekvämt för "pappa" Wiman som kan hålla till i Lillhagaskolan nästan hela dagen. Undrar vem han hejar på i syskonmötet mellan Anna i Huddinge och Sara hos oss :).

Förstärkning av....

tränarduon, som nu kommer att bli en trio.


Daniel Karlsson

För Niclas och mig känns det jättebra att få hjälp både under träningar och matcher. Vi hälsar "Danne" välkommen in i Linköping IBK.

De som hamnar som...

6:a i östra och västra tror jag är:

Råsunda i östra, de har släpptiväg/tappat en del yngre förmågor till Djurgården. Den trupp de spelat med under de senaste säsongerna har startat bra för att sen ramla ihop under våren. Jag tror på samma senario i år också.

Marstrand blir min kandidat i den västra. Nykomling som kommer att leva högt på entusiasm över att få spela div 1 innebandy. Förstärkt truppen med några spelare men inga som jag tror kan bära laget. Plus för deras bra blogg http://marstrandibk.blogg.se/

I veckan som kommer ska jag ner till Linköping för ett möte med IBK:s ordförande. Jag har några frågor som jag hoppas vi kan få klarhet i. Kanske kommer lite om det på bloggen senare. Jag har gjort lite ändringar i schemat också och lagt in tester redan vecka 32.


Ett ord på vägen....

"Tala alltid sanning - så behöver du inte komma ihåg vad du sagt"

Jag undrar om....

det är några innebandytjejer som ska börja plugga i Linköping?

På plats 7 kommer...

i östra serien:
Rönnby Ungdom om man inte får "låna" spelare från elitlaget. Jag såg när de spelade mot Solfjäderstaden i kvalet förra säsongen och det var mer tur än skicklighet som gjorde att de vann matchen. Om dom däremot får ner spelare från elit som behöver matchning kan positionen i tabellen bli högre upp.

i västra serien:
Nykvarn har inte gjort de förstärkningar som jag tror klubben behöver för att komma högre upp i tabellen. Förlusten av Minna Heponiemi (om hon inte ångrar sig) blir avgörande. Minna var bärare av laget förra säsongen. Att målvakten Szilvia Sari förlängt kontraktet är förstås ett lyft och det ska bli intressant att se vad nyförvärvet från Norge kan prestera.

Man undrar vad det är...

för fel på Sara Kristoffersson? Utsedd till 4:e bästa spelaren i världen, men i landslaget platsar hon inte. Jag var på plats i Globen under SM-finalen och hon var ju bäst på plan! Skapade massor på egen hand. Antar att hon inte springer Cooper på en "Vaara-tid" och därför inte får vara med.  Något skumt är det ju iaf!

Jag skulle visst börja tippa de två div 1 serier som jag känner mest för, alltså västra och östra. Så jag börjar väl med vilka lag jag tror åker ur serierna. Alltså hamnar på plats 8,9 och 10 utan att jag anger placering för respektive lag.

I östra så får det bli:
Vendelsö som har tappat många duktiga tjejer till andra Stockholmklubbar. Visserligen har man en bra verksamhet men det är för många tunga spelare som lämnat laget.

Borlänge mest för att jag inte har någon susning om laget. Finns inget på hemsidan att gå på. Hade visserligen bara 2 förluster och en oavgjord på 20 matcher i div 2 förra säsongen, men som sagt tror inte laget räcker till.

Hässelby får bli det tredje laget. Ung och orutinerad trupp som inte håller i långa loppet. Känns som en förening som mest satsar på herrarna. Hemsidan (där också) säger inte så mycket, hade inte någon tjej med på breddlägret för Stockholms stadslags DJ17-trupp.

I västra får det bli så här:
Kumla  tror jag tyvärr får respass. Ett lag som jag känner lte för, de har ju så trevliga ledare. Men nu när Peter har flytt till Örebro och lockat med sig dottern och skyttedrottningen Atterfors så tror jag Micke får svårt att hålla laget kvar. Visserligen har Jessica Storm kommit tillbaka till moderklubben och hon har ju elitserierutin nu efter sina två år i Endre.  Men det räcker tyvärr inte.

Skattkärr är ett annat lag som jag gillar och som jag tyvärr också tror åker ur. Skattkärr var liksom Kumla nära att åka ur redan förra säsongen och jag ser inga nyförvärv som kan höja laget inför denna säsong.

Surte blir det tredje laget. De klarde sig kvar i söderettan med placeringen precis ovanför nedflyttningsstrecket förra säsongen. Om jag har fattat allt rätt så är deras två tongivande spelare Malin Eriksson och Sara Simonsson på väg till Pixbo.

Nu när man sitter så här och funderar så upptäcker man ju att serien kommer att bli stentuff, framför allt vilka som ska hamna på de tre sista platserna. Nykvarn och Marstrand  känns också som två "heta" kandidater för de platserna, båda är nykomlingar men första året brukar ju gå på ren inspiration och glädje vilket gör att jag tror de klarar sig kvar.

När det gäller "mitt" Linköping så har det "ramlat" in en träningsmatch mot Telge söndagen den 9/8. Ska bli kul att se tjejerna spela match innan vi kommit in i hall och börjat med klubba och boll. Ingen mjukstart direkt! Vi kan fortfarande inte använda hemsidan så jag har lagt in träningarna i augusti i kalenderna på www.laget.se/BERGSIKDAM/
Nästa gång så ska jag försöka plocka ut lagen som hamnar på platserna 4-7.

I morgon har min andra...

dotter namnsdag. Grattis på henne!! I morgon ska jag tippa serier igen....

Namnsdag idag har...

min dotter Johanna. Grattis!!


Nu ska stadslaget....

bli sponsrade. "Z-Athletica, ett klädkollektionsföretag, sponsrar Stockholms Innebandyförbund med produkter och utrustning för stadslagen under de tre kommande åren". Tänk va snygga vi ska vara under SM ;o).

Sitter och funderar lite på kommande säsong som ju är viktig om man ska spela i "nya" ettan säsongen 2010/2011. Vad jag kan förstå så blir det så här:
Ettan kvalar till elit och 2-7 är klara för div 1. Det gör att 4 (serier) X 6 (lag/serie) = 24 lag är klara för ettan. Av kvallag till elit kommer 3 att hamna i ettan. Det gör 27 lag. Ett lag från elit åker direkt ner i ettan. Då har vi 28 lag. Då det ska vara 3 div 1 serier med 12 lag i varje så innebär det att "bara" 8 lag från distriktslagsserierna kvalar upp i nya ettan. TUFFT!!

Sörmlandstvåan har jag ju tippat Telge som etta men då jag inte tror att Telge:s div 1 lag går upp i elit så får tvåan i serien chansen att kvala. Skulle isf enligt mig bli Södertälje Rockets (Balrogs farmarklubb), intressant.

I Östergötland som jag ännu inte vågat tippa så har jag ju iaf utnämnt Solfjäderstaden till favorit, så de skulle då få chansen igen. Finns det egentligen så många lag som kan hota dom?
Åby har ju ett ungt lag som troligen kommer att utvecklas ytterligare under kommande år så de kan ju vara ett hot.
Annars hänger nog mycket på vad som händer med "Linköpingstjejerna" . Går dom till Husqvarna eller något lag i Östergötland? Det är ju ett gäng duktiga tjejer som kan påverka serien i högsta grad. Jag har hört ryckte om att något av Norrköpingslagen ska ligga bra till.
Blir det KFUM Norrköping som redan förra säsongen kriga i toppen så kan Fjädern få det tufft.
Mjölby har tappat tre starka kort som tillsammans gjorde 75 poäng och det blir ju svårt att ersätta. Tror att de hamnar på övre halvan men ingen serievinnare i år.
IBF Linköping har jag sett köra hårt i Rydskogen nu på försäsongen men ambitionerna är nog inte att bli ett div 1 lag utan de nöjer sig med att komma på övre halvan de också.
Linköping IBK Ungdom kommer att vara ett utvecklingslag för framtida div 1 spelare om vi stannar kvar, vilket jag tar för givet (kommer att prata om vår målsättning senare). Hur samarbetet mellan oss och Ungdom kommer att se ut är inte klart än, men jag anser att Ungdom måste redan i år få moroten.
Övriga lag i serien har jag ingen susning om men de får nog kriga i botten. Boxholm är väl snäppet bättre än Finspång.
IBF Norrköping
kan ju förstås vara fågel eller fisk framför allt om Linköpingstjejerna hamnar där.
Antvarden är för mig ett "svart hål". Vet att de har en poängmaskin i laget men att göra många poäng i Damutvecklingsserien är kanske inte så svårt.
Jaha nu har jag ju så gott som tippat serien, så de är bara för er att sammanställa.

Ett ord på vägen....

"Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet"

Att vara stadslagstränare...

för Stockholm kan ha sina sidor. På innebandysnack.se har det pågått en "het" disskusion om värvningar till klubblag i samband med sin roll i stadslaget. Den debatten pågick även för 15 år sedan då Sören och jag fick uppdraget att träna stadslagstjejerna. Bakgrunden var då att Högdalen och Balrog beskylldes för värvningsförsök och att de därför ville ha två neutrala tränare (vi tränade då Hölö SK:s damer). De två dominarande klubbarna på den tiden var Högdalen och Järfälla. Efter varje säsong (vi körde 5) så hamnade tjejer vi tagit ut från andra klubbar i antingen Järfälla eller Högdalen, så även med neutrala tränare som inte har någon anknytning till Stockholmsklubbarna fanns dessa övergångar.

Jag tror att många av de tjejerna som var från tex Saltsjöbaden, Lidingö, Huddinge, Hässelby, Haninge.....var sugna på att testa en toppklubb. Deras största tvekan för en övergång var den sociala biten och när de fick "leva" med de tjejer som kom från Järfälla och Högdalen i stadslaget upptäckte de att även den biten skulle fungera. Då blev valet mycket lättare och så tror jag det är även nu. Tjejerna trivs tillsammans och blir kompisar. Det är alltså inte tränarna som värvar utan det blir en slags kompisvärvning. Sedan är det kanske ingen nackdel om man vet att tränaren är duktig.

Jag är ju ansvarig för uttagningar av tränare och tycker vi har en bra standard på dessa. Målet är ju förstås att de ska vara "laglösa" under uppdraget men framför allt bör de inte träna lag i den åldersklassen som de har uppdrag i.

När det gäller Linköping så har Susanne Gustavsson tyvärr meddelat mig att hon tar en "time-out" på obestämd tid. Det är ju så att brinner man inte för uppgiften så kanske det är rätt väg att "hitta sig själv" igen och sen (förhoppningsvis) komma tillbaka med ny energi. Även en tjej på väg utifrån har inte riktigt klart med skolan än så truppen som jag trodde var i stort sett komplett kanske måste kompletteras. Det är ju individuell träning som gäller just nu, vilket jag hoppas sköts på ett föredömligt sätt ;o).
När det gäller hösten så kommar vi att köra igång igen med gemensam träning (klubba och boll) i vecka 33. Eftersom vi fortfarande inte finns med på Linköpings hemsida kommer jag tillsvidare att lägga in i kalendern  på vår "gamla" hemsida www.laget.se/BERGSIKDAM/ .

RSS 2.0